Luni - Vineri 10:00 - 19:00

Sambata 10:00 - 18:00

Calea Călărașilor nr. 161, et. 1, ap. 11

Sector 3, București, România

Edit Content

Despre noi

 

Suntem o echipă de medici tineri pentru care perfecționarea în beneficiul pacientului reprezintă scopul cel mai de preț. Mizăm pe adoptarea noilor tehnici și tehnologii și pe dobândirea de cunoștințe prin intermediul specializărilor interne și internaționale.

Contact Info

Tratamentul ortodontic – 6 avantaje ale acestui procedeu

De ce trebuie să port aparat ortodontic? Aceasta este întrebarea pe care o vehiculează cei mai mulți copii, dar și o mare parte dintre adulții cărora li s-a prescris un tratament ortodontic.

Curăţarea mai eficientă a dinţilor scade rata apariţiei cariilor şi a bolilor parodontale

Dinții înghesuiți au o retentivitate mai mare pentru placa dentară, periuța nu poate ajunge pe toate fețele dinților, iar astfel se formează carii în aceste zone. Mai mult, aceste carii pot fi trecute cu vederea destul de ușor la un control stomatologic sumar din cauza poziției lor. Ceea ce este și mai grav este că devin vizibile abia când se măresc foarte mult sau când încep să doară – moment care poate fi tardiv pentru păstrarea vitalității unui dinte.

În mod asemănător, tartrul se depune mai ușor pe suprafețele retentive formate de dinții situați în malpoziții, fiind și mai greu accesibil detartrajului. Atunci cand tartrul este prezent în mod obișnuit pe dinți, în timp poate apărea boala parodontală  – gingii roșu-violet și dinți mobili, care într-un timp relativ scurt pot cădea singuri.

Scăderea riscului de fractură dentară

În cazul unor anomalii dentare, maxilarul superior sau dinții superiori din față sunt situați înaintea celor inferiori, ceea ce îi face vulnerabili în cazul unui impact.

Scăderea riscului de traumă ocluzală

De cele mai multe ori, atunci când dinții sunt strâmbi, forţele de masticaţie sunt preluate  para-axial, şi nu în axul lung al dinţilor, ceea ce duce, în majoritatea cazurilor, fie la tocirea excesivă a dinților (abraziune patologică), fie la mobilizarea acestora şi pierderea lor prematură.

Scăderea riscului de tulburări temporo-mandibulare

Atunci când dinţii sunt poziţionaţi incorect pe arcade, muşcătura (ocluzia) este afectată alături de mişcările mandibulei, ceea ce duce la modificarea patologică a articulaţiei temporo-mandibulare (articulaţia dintre mandibulă şi baza craniului), care se poate manifesta prin dureri de cap, oboseală în timpul masticaţiei, încleştarea şi frecarea dinţilor sau zgomote articulare la închiderea sau deschiderea gurii. Îndreptarea dinţilor şi poziţionarea corectă a mandibulei faţă de maxilar duc la ameliorarea considerabilă a semnelor menţionate mai sus.

Asigurarea eficientă a masticaţiei și fonaţiei

Unele anomalii dento-maxilare, cum ar fi ocluzia deschisă, de exemplu, prezintă un inconvenient în plus, și anume o masticație deficitară sau chiar absentă. O masticație normală presupune atingerea dinților de sus și a celor de jos, lucru care nu se întâmplă când există o anomalie complexă de tipul ocluziei deschise. Cei mai mulți dinți nu se ating, iar masticația se produce doar pe un sfert din suprafața dentară necesară. Aceasta situație conduce în timp la epuizarea puținilor dinți pe care se face masticația (prin funcționare excesivă – hiperfuncție). În același timp, sunt în pericol și dinții care nu se ating, așadar nu-și îndeplinesc funcția de bază și, ca orice organ care nu funcționează (hipofuncție), va începe o deteriorare treptată a sa.

Puțini oameni cunosc legătura dintre deficiențele de vorbire și așezarea corectă a dinților, dar este demonstrat științific faptul că există o strânsă legătură între ele. Unele deficiențe de vorbire se pot remedia prin tratament ortodontic.

Zâmbetul tău frumos îți redă încrederea în tine

Este binecunoscut faptul că un zâmbet armonios poate face minuni pe orice chip, mai mult, percepția despre sine este mult îmbunătățită atunci când zâmbetul este frumos – “arăți bine, te simți bine”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *