Intervenții nedureroase și rezultate de care vă veți putea bucura imediat

Beneficiind de tehnica încărcării imediate, puteți să vă continuați nestingheriți activitatea socială și profesională și vă veți readuce imediat aminte de confortul unei danturi fixe.

De ce iDental?

Implantul dentar a fost imaginat ca soluție eficientă de refacere a integrității arcadelor dentare afectate de pierderea dinților. Întrucat întregul proces presupune un efort susținut, atât din partea pacientului, cât și din partea personalului specializat, trebuie privit ca o investiție pe termen lung în propria sănătate.

Intervenția chirurgicală de inserare a unui implant dentar reprezintă o etapă în cadrul unui tratament complex de refacere a structurilor dentare pierdute. În cazul în care pierderea dinților a fost însoțită de diminuarea semnificativă a volumului structurilor osoase și gingivale, inserarea implantului se face fie ulterior reconstrucției țesuturilor înconjurătoare sau, în anumite cazuri, implantul va folosi ca suport pentru regenerarea controlată a acestora.

idental

Procedura de inserare a unui implant dentar este sigură și predictibilă pentru pacient în condițiile în care este realizată de o echipă specializată, într-un cadru special dotat și se ține seama de toate particularitățile anatomice locale și de sănătate generală ale pacientului. Cooperarea pacientului este esențială, contribuind la cresterea semnificativă a șanselor de reușită prin obținerea unei vindecări optime și accelerate.

Cu toate că tratamentul cu implanturi vă va schimba viața readucându-vă confortul unei dentiții functionale cu aspect natural, performanțele estetice și de rezistență în timp vor fi influentate de limitările tehnologice și structurale ale materialelor alese. Fiți mereu informat, puneți întrebările potrivite care vă vor ajuta să alegeți soluția optimă situației dumneavoastră.

Regenerări tisulare bioactive

În chirurgia reconstructivă dentară există o cursă permanentă pentru obținerea unei vindecări optime și predictibile, cât și a unui volum maxim de structură osoasă regenerată. Reconstrucția preimplantară a crestelor alveolare deficitare va facilita poziționarea ideală a implanturilor și implicit îmbunătățirea succesului pe termen lung a protezelor dentare susținute de implanturi.

PRF

Folosirea PRF (Platelet Rich Fibrin) reprezintă un nou pas în cadrul conceptului terapeutic ce folosește gelul îmbogățit cu plachete sanguine având un proces de obținere simplificat și lipsa oricăror aditivi biochimici. Spre deosebire de alte concentrate plachetare, aceasta tehnică necesită doar sângele pacientului, astfel se evită riscul de respingere sau de contaminare încrucișată cu agenți patogeni. În cazul în care este folosit în cadrul tehnicilor de adiție osoasă, PRF-ul exercită un rol de bandaj, facilitând închiderea rapidă a plăgilor, cât și de „conector biologic” între diferitele componente ale augmentare osoasă.

Numeroasele studii publicate au observat un mai mare grad de maturare a mucoasei gingivale keratinizate cu rezultate estetice favorabile, precum și o reducere a edemului și durerii postoperatorii. De asemenea, a putut fi concluzionat că favorizează scăderea frecvenței apariției infecțiilor asociate intervențiilor chirurgicale.

Întrebări frecvente

 • Inserarea implantului dentar „nu doare”. În functie de dificultatea cazului și dorintele pacientului se poate opta pentru anestezie locală (suficientă pentru marea majoritate a cazurilor) sau pentru sedare conștientă.

 • Tratamentele cu implanturi dentare se adresează tuturor pacienților a căror condiție generală de sănătate permite intervenția. Datorită progreselor înregistrate în ceea ce privește osteointegrarea implantelor, vârsta înaintată nu constituie un impediment. De asemenea, fumatul și diabetul nu reprezintă contraindicații absolute, dar pot înregistra un procent de eșec superior celui standard.

 • Dacă implantul este din Titan cu puritate mai mare de 99% și a fost inserat într-o structură osoasă cu calități optime, care nu a necesitat intervenții suplimentare de reconstrucție, la un pacient clinic sănătos, o perioadă de așteptare de minim 3 luni este suficientă. În restul cazurilor, durata optimă de vindecare va fi stabilită de medicul curant ținând cont de factorii locali și generali.

  Inserarea unui implant este urmată de o perioadă de vindecare în care pacientul poate primi o protezare imediată cu caracter provizoriu sau va trebui să aștepte o perioadă de câteva luni fără dinți. Utilizarea unor sisteme de implanturi performante, predictibile, oferă posibilitatea pentru un număr mare de cazuri ca pacienții să primească dinți provizorii, în primele 24 ore după intervenție (încărcare imediată). Astfel, starea de bine va fi resimțită imediat dupa intervenția chirugicală, nemaifiind necesar să aștepte toată perioada de vindecare.

 • Deși au trecut mai bine de 40 de ani de la inserarea primului implant dentar, forma și compoziția acestora nu s-a schimbat esențial. Primul implant dentar a fost obținut din Titan cu puritate mai mare de 99%, acesta rămânând standardul de aur până în momentul de față.

  Există implanturi care sunt realizate din aliaje de titan, ce constituie alternative economice pentru primele. Cum le diferențiem? Simplu: citiți cu atenție ambalajul, unde trebuie să gasiți inscripționat: „implant din titan”. Această inscripționare vă asigură că produsul prezintă cel mai înalt grad de biocompatibiliate cu influență directă asupra procesului de integrare în structurile osoase.

 • Nu există sisteme de implanturi ideale. Exista însă implanturi care oferă o paletă cât mai largă de alternative pentru un caz dat. Prețul unui anumit sistem de implanturi trebuie să exprime preocupare producătorului de a oferi pacientului și medicului soluția cea mai bună pentru fiecare caz în parte.
  Sisteme de implanturi folosite:
  - NobelBiocare - unul dintre liderii mondiali în domeniu, cu o tradiție de peste 50 de ani în soluții de restaurare și estetică dentară.
  - Resista - o variantă accesibilă din punct de vedere al prețului, care oferă opțiuni chirurgicale și de protezare asemănătoare mărcilor de top.
  Inserarea unui implant este urmată de o perioadă de vindecare în care pacientul poate primi o protezare imediată cu caracter provizoriu sau va trebui să aștepte o perioadă de câteva luni fără dinți.

  Utilizarea unor sisteme de implanturi performante, predictibile, oferă posibilitatea pentru un număr mare de cazuri ca pacienții să primească dinți provizorii, în primele 24 ore după intervenție (încărcare imediată). Astfel, starea de bine va fi resimțită imediat dupa intervenția chirugicală, nemaifiind necesar să aștepte toată perioada de vindecare.

Adresă clinică

Calea Călărașilor nr. 161, et. 1, ap. 11
Sector 3, București, România
Vezi locatia pe Google Maps

Telefon

+40 731 772 553
Luni - Vineri 10:00 - 19:00,
Sambata 10:00 - 18:00