Luni - Vineri 10:00 - 19:00

Sambata 10:00 - 18:00

Calea Călărașilor nr. 161, et. 1, ap. 11

Sector 3, București, România

Edit Content

Despre noi

 

Suntem o echipă de medici tineri pentru care perfecționarea în beneficiul pacientului reprezintă scopul cel mai de preț. Mizăm pe adoptarea noilor tehnici și tehnologii și pe dobândirea de cunoștințe prin intermediul specializărilor interne și internaționale.

Contact Info

Cancerul oral – Cauze, prevenire și tratament

Află din articolul nostru care sunt simptomele și cauzele în urma cărora poate apărea cancerul oral, precum și cele mai eficiente metode de prevenție și tratament.

Cancerele orale pot debuta la nivelul tuturor formațiunilor care alcătuiesc cavitatea orală. Acestea sunt buzele, versanții mucozali ai buzelor și obrajilor, porțiunea mobilă a limbii, dinții, gingiile, planșeul bucal, palatul dur și trigonul retromolar. Tot la nivelul cavității orale se includ și cancerele care afectează orofaringele, dezvoltate posterior cavității bucale. Atât cavitea orală cât și orofaringele îndeplinesc funcții de deglutiție, respirație, vorbire, masticație și alimentare.

Cavitatea orala și orofaringele conțin în structura lor mai multe tipuri de țesuturi, care la rândul lor prezintă diferite grupuri de celule. Perturbările care apar la acest nivel pot da naștere diferitelor tipuri de cancer. Unele tumori care se dezvoltă aici pot fi benigne, însemnând că nu diseminează spre alte părți ale organismului și nu invadează alte țesuturi sănătoase. Altele însă pot fi maligne, invadând și afectând și țesuturile invecinate.

Factorii de risc pentru cancerele cavității orale și orofaringelui sunt fumatul, consumul excesiv de alcool, sexul masculin sau feminin (frecvența în rândul bărbaților fiind până la de două ori mai mare), radiațiile ultraviolete, alimentația incorectă, infecția cu virusul Papiloma Uman, supresia sistemului imunitar și lichenul plan. Există o serie de tratamente pentru această afecțiune, cele mai eficiente fiind tratamentul chirurgical, radioterapia, brahiterapia, chimioterapia și terapia țintită, însă prevenirea acestei grave afecțiuni este cea mai bună măsură pe care o poate lua orice pacient.

În acest context este deosebit de importantă prevenirea sau depistarea într-un stadiu cât mai timpuriu al eventualelor maladii care pot să apară sau care transmit simptome. Vizitele regulate la medicul stomatolog și respectarea unui regim de viață echilibrat poate duce la preîntâmpinarea problemelor grave de sănătate care survin cancerului oral.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *