Soluții estetice și funcționale adaptate

Având o experiență vastă, atât în cazul restaurărilor pe implanturi fixe, cât și cele înșurubate, putem realiza un plan de tratament care să ofere un maxim de avantaje estetice și funcționale.

AVANTAJE

Lucrările pe implanturi nu sunt, asa cum s-ar crede, ultimul pas în cadrul unei reabilitări estetice și funcționale pe implanturi. Ele sunt obiectivul final de la care se pleacă pentru a imagina o distribuție ideală a implanturilor de susținere, în funcție de cazul clinic și sistemul de implanturi utilizat. Să nu ne iluzionăm că putem obține miracole estetice și funcționale utilizând sisteme de implanturi mediocre, cum nu ne putem gândi că alegerea unor implanturi de top poate justifica alegerea unor soluții modeste de protezare.

Fiecare caz va avea un design ideal care va dicta forma și distribuția dinților susținuți de implanturi și va fi cel care ne va ghida pe toata durata tratamentului

.

Implanturile sunt singurele care pot rezolva problema absenței dinților pe arcadă, susținând dinți protetici ficși fără a necesita șlefuirea (sacrificarea) dinților restanți pe arcade. Lucrările se pot fixa pe implanturi prin cimentare sau înșurubare. Cimentarea dinților protetici pe implanturi oferă un aspect care mimează naturalul, dar au dezavantajul dificultății îndepărtării lucrării în cazul în care evoluția clinică este nefavorabilă și necesită reintervenții chirurgicale sau protetice.

Lucrările înșurubate pe implanturi au fost imaginate pentru sistemele tip “all-on- four”, “all-on-six”, cât și pentru cazurile care necesită îndepărtarea periodică a lucrării pentru igienizare. Cu toate că aspectul estetic nu este cel care primează, ele se pot dovedi în timp o soluție optimă de menținere a unei igiene și sănătăți optime a țesuturilor din jurul implanturilor.

ÎNCĂRCAREA IMEDIATĂ

În cazul situațiilor când pacientul nu mai are nici un dinte pe arcada maxilară conceptul de încărcare imediată se poate aplica cu succes, reușind să redăm pacientului confortul dinților ficși în 24 ore de la intervenție.

Acest lucru este posibil folosind conceptull „All-on-4” sau „All-on-6” al liderului mondial Nobel Biocare ale cărui implanturi și soluții protetice sunt special concepute pentru obținerea unei stabilități primare optime și funcționalitate dentară imediată.

O alternativă mai putin costisitoare, dar cu rezultate clinice excelente este cea care folosește implanturi produse de grupul Resista (Italia). Implanturile Resista sunt realizate din titan medical pur de clasa IV (puritate mai mare de 99%), prezintă o formă și o conexiune specială cu bontul protetic, iar suprafața de titan este tratată și decontaminat cu plasma pentru obținerea suprafețe ce mimează microstructura osoasă. Acest faptă va determina o compatibilitate și integrare crescută cu țesutul osos vecin.

Tehnica presupune inserarea de implanturi paralele în porțiunea anterioară a maxilarului (2 la maxilarul inferior si 4 la maxilarul superior) și câte 2 implanturi angulate (înclinate), la circa 30-45 de grade în partea din spate a maxilarelor. Prin aceasta tehnică se evită reconstrucții osoase complexe inclusiv de sinus lifting (care sunt scumpe și invazive), iar pacientul își poate relua activitățile socio-profesionale la 24-48 ore de la intervenție. Este absolut necesar, ca după intervenție, pacientul să mentina o igienă orală bună și să se prezinte la control periodic.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Căror pacienți li se adresează această tehnică?

Tuturor pacienților care nu mai au dinți pe una sau ambele arcade ale oaselor maxilare și în special celor care nu pot suporta proceduri de transplant sau augmentare osoasă datorită vârstei sau problemelor de sănătate.

Este posibilă întotdeauna încărcarea imediată?

Decizia de realizare a unei intervenții implantologice urmata de „încarcare imediată” se ia în urma unui plan de tratament judicios conceput. Sunt anumite situații în care, datorită cauzelor locale existente (infecții, defecte osoase multiple, fragilitate osoasă) nu este posibil realizarea acestei tehnici și se optează pentru o perioada tranzitorie (de aproximativ două luni) de protezare mobilă pentru a permite organismului o refacere a structurilor osoase sau gingivale.