Soluții estetice si funcționale personalizate

Ultimele noutăți tehnice și tehnologice se regăsesc în practica noastră de zi cu zi. Acestea aduc un plus de rapiditate, predictibilitate și precizie.

CE ESTE ESTETICA DENTARĂ?

Orice tratament stomatologic trebuie ca în final să se integreze, ca aspect și funcție, într-un tot unitar care să realizeze o armonie între faciesul pacientului și forma și culoarea dinților. Prin urmare, fiecare plan de tratament va fi individualizat, aceasta fiind premisa esențială pentru obținerea esteticii mult dorite.

Dacă până nu demult materialele și soluțiile tehnologice nu permiteau mimarea naturalului cu o acuratețe foarte mare, în momentul de față există posibilitatea obținerii unor rezultate cu înalt grad de estetică.

Termenul de “estetică” va îngloba preocuparea medicului de a oferi soluții integrate, de ultima oră, nevoilor dumneavoastră de tratament. De la plombele de compozit, aparate dentare invizibile, ceramici superioare fără infrastructură metalică până la implanturi de top, toate acestea sunt integrate într-o soluție de tratament care va presupune un grad ridicat de estetică la final, cât și pe toată durata acestuia.

ALBIREA DINȚILOR

Albirea dinților este probabil cea mai recomandată procedură de estetică dentară. Este sigură și nu afectează smalțul datorită sistemelor de control al acidifierii înglobate în pasta de albit. Sunt recomandate în cazul modificării de culoare a dinților datorită fumatului, contactului cu alimente și băuturi care conțin coloranți sau igienă nesatisfăcătoare.

RECONSTRUCȚIILE ȘI PLASTIILE GINGIVALE

Un rezultat estetic presupune un echilibru între rozul sănătos al gingiei și albul natural al dintelui. Chiar dacă inconștient, atenția noastră se îndreaptă doar spre dinți, o mare atenție trebuie acordată structurii și aspectului formațiunilor care înconjoară dintele și care evidențiază prin contrast forma și culoarea acestuia.

Plastiile gingivale sunt indicate modificărilor de volum gingivale date de unele medicamente, erupției întârziate a dinților, pierderilor osoase în urma bolii parodontale.

FAȚETELE CERAMICE

Fațetele dentare sunt indicate atunci când vreti să corectati mici probleme de poziție ale dinților frontali fără aparat ortodontic sau când albirea dentară nu a avut efectul scontat.

Fațetele dentare sunt, poate, cea mai cunoscută soluție de refacere estetică a aspectului natural al zâmbetului. Sunt minim invazive, delicate și rezistente după fixarea pe dinți. Datorită materialului ceramic din care sunt realizate, culoarea lor nu se schimbă în timp. Pregătirea dinților pentru acoperirea cu fațete presupune intervenții minimale asupra structurilor dentare. Atunci când se dorește doar o soluție cosmetică și condițiile locale permit, fațetele pot fi “no Prep”, ceea ce presupune că suprafața dintelui nu va fi șlefuită.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Din ce cauză se modifică culoarea dinților?

Dinții se colorează pe măsură ce îmbătrânesc, iar de-a lungul acestui proces, smalțul se uzează, iar dinții capătă o înfățișare lipsită de strălucire. Alți factori care contribuie a colorarea dinților sunt fumatul și consumul ridicat de cafea, ceai, mezeluri și alte alimente sau băuturi care conțin coloranți. De asemenea, cauzele pot fi efectele secundare ale anumitor medicamente utilizate în faza de dezvoltare a dinților, moștenirea genetică și consumul excesiv de fluorură.

Există efecte secundare la procedura de albire a dinților?

În timpul procedurii, se iau măsuri de precuție pentru a preveni disconfortul din timpul albirii dinților. De regulă, se poate folosi un gel de protecție sau apărătoare din cauciuc pentru a impiedica agenții de decolorare să afecteze țesutul gingiei. În urma procedurii de albire dentară, este posibil să simțiți o ușoară sensibilitate a dinților pentru o perioadă scurtă de timp.

Cât ține efectul unei proceduri de albire?

Durata efectului de albire poate varia în funcție de caz individual și felul în care sunt îngrijiți dinții post-procedural. În mod normal, se poate observa o îmbunătățire cu două nuanțe, conform paletei de nuanțe dentare. Rata succesului depinde și de tipul de gradul de maleabilitate al danturii dumneavoastră. Tratamentul de albire nu are efect în cazul materialelor cum ar fi rășina, compozitul sau porțelanul.