Luni - Vineri 10:00 - 19:00

Sambata 10:00 - 18:00

Calea Călărașilor nr. 161, et. 1, ap. 11

Sector 3, București, România

Edit Content

Despre noi

 

Suntem o echipă de medici tineri pentru care perfecționarea în beneficiul pacientului reprezintă scopul cel mai de preț. Mizăm pe adoptarea noilor tehnici și tehnologii și pe dobândirea de cunoștințe prin intermediul specializărilor interne și internaționale.

Contact Info

Ce soluții au medicii stomatologi pentru a ajuta pacienții sensibili la tratament?

Câteva sfaturi oferite de psihologul Alina Necsulescu medicilor care vor să facă venirea la stomatolog mai ușoară pentru pacienții lor.

Înainte de intervenție

  Un medic care are un pacient sensibil şi temãtor nu-l va lãsa sã aştepte prea mult în sala de aşteptare. Aşteptarea genereazã tensiune în pacient şi poate chiar sã-l determine sã plece. Aşteptând, pacientul are timp sã-şi imagineze scenarii negative care îl vor descuraja sã continue sau poate interpreta situaţia ca o lipsã de interes din partea medicului. Ambele variante determinã renunţarea.

Atmosferă și comunicare

Un medic plãcut de pacient este privit cu încredere: ajutã pacientul sã se acomodeze, explicã pașii de tratament, e spiritual (râsul genereazã bunã dispoziție) și relaxat. Comunicarea cu pacientul în timpul tratamentului este constantã şi descriptivã în privinţa fiecãrui pas pe care îl urmeazã. Când medicul descrie pacientului ce se întamplã, ce urmeazã, la ce folosește fiecare instrument ajutã pacientul sã se relaxeze și îndepãrteazã sentimentul acestuia de lipsã a controlului.

Gestionarea durerii

Orice durere e neplãcutã și creeazã o stare de disconfort și stres psihic. Folosirea unei doze de anestezic suficient de reduse astfel încât pacientul sã nu experimenteze durerea este necesară.Empatia și rãbdarea sunt douã ingrediente cheie în relația medic-pacient, de aceea înţelegerea emoțiilor pacientului și pauzele mici din timpul unei intervenții ajutã pacientul sã se detensioneze și sã se înarmeze cu rãbdare pentru a rezista pânã la finalul intervenției. Atunci când pacientul se simte înțeles de medic neliniștea dispare (de ex.: „Înțeleg ca e neplãcut şi dificil. Mai avem doar aceşti paşi şi gata.”). Cu siguranţã o astfel de atitudine va determina pacientul sã se întoarcã în cabinetul stomatologic.

Alina Necșulescu – Psiholog, psihoterapeut și formator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *